Follow Us @ozgurkitaplar

Ekim 26, 2016

Isla ve Mutlu Son - Stephanie Perkins // Kitap Yorumu


Özgün Adı: Isla and the Happily Ever After
Seri: Anna and the French Kiss 3/3
Yazar: Stephanie Perkins
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Çeviri: Aslı Tümerkan
Türü: Genç Yetişkin, Romantik
Sayfa Sayısı: 328 (ciltli)
Goodreads Puanı: 4.13


Aşk onları bir yaz günü, asla uyumayan şehrin sokaklarında yakalamıştı… ama ya ona sahip çıkmak düşündükleri kadar da kolay değilse?

Romantizme umutsuzca inanan Isla, lise birinci sınıftan beri kendini çizdiği karikatürler arasında kaybetmiş Josh'a âşıktı. Yaz tatili esnasında Manhattan'da yaşanan tesadüfi bir karşılaşma sonrasında Isla belki de aşkın o kadar da uzakta olmadığını fark etmişti. Ancak yeni okul yılının başlamasıyla Isla ve Josh, her genç çiftin karşılaştığı güçlüklerle yüz yüze gelmek zorunda kalmışlardı: ailevi sorunlar, gelecek kaygısı ve birbirlerinden ayrılmak zorunda kalabilecekleri gerçeği.

Bu içinizi ısıtacak, tatlı aşk hikâyesi New York sokaklarını, Paris'in büyülü havasını ve Barcelona'nın ateşli atmosferini yansıtırken, sevilen başka iki çifti de yeniden okurla buluşturuyor:
Anna ve Etienne, Lola ve Cricket.

New York Times Bestseller
Junior Library Guild Seçkisi
2014 Amazon, En İyi Kitaplar Seçkisi
2014 Goodreads Okur Ödülleri: En İyi Genç Yetişkin Romanı Adayı
2014 Barnes & Noble, En İyi Genç Yetişkin Romanı Seçkisi
2014 Romantic Times Book Reviews, En İyi Genç Yetişkin Romanı Ödülü



Puanım: 4

Lola ve Komşu Çocuk benim okuduğum ilk Stephanie Perkins kitabıydı ve Lola'da benim fazla sevmediğim bir kitap olmuştu ama yazarın kalemi ilgi çekici. Isla ve Mutlu Son bence Lola'dan daha güzeldi. Ayrıca Isla, Lola'dan daha fazla sevdiğim bir karakter oldu ve bu kitaplardaki yan karakter de gerçekten çok hoş. Sadece kitapta sevmediğim bir kaç şey var yani keşke öyle olmasaymış ve olmasa daha iyi olacak dediğim yerler var onun dışında keyifli bir kitaptı. Eğlenceli ve gerçekçi. Akıcı ve kolay okunuyor. Yani kitabın diline alışında daha kolay oluyor.

Josh'un okul hayatını çizgi roman yapması ve çizime duyduğu ilgi çok güzeldi ama bence çizimlerinden ve çizgi romanından bir kaç şey kitapta yer alsaydı muhteşem olurdu. Yani daha önce bir kaç kitapta karakterlerin çizimleri yer aldı mesela Her Şey Nicola Yoon gibi ya da Andrew Brawley'nin Sıradışı Hikayesi ama Isla'da yer almamasına üzüldüm, alsa süper olurdu, Josh'un çizimlerini görmek çok isterdim.

Stephanie Perkins, karakterleri dış görünüşleri ve kişilikleriyle gerçekçi yazması seride en sevdiğim şey oldu. Bence bu çok güzel yani sanki gerçek hayatta, herhangi bir yerde, karşılaşabilirmişim gibi hissettirdi ve bu çok hoştu bence. Ayrıca Perkins'in sonda yaptığı çiftleri bir araya toplaması ve arkadaş olmaları da çok hoşuma gitti, Anna ve Etienne, Lola ve Cricket, Isla ve Josh'u bir arada okumak güzeldi :)

Bence Lola ve Komşu Çocuk kitabını sevdiyseniz Isla'yı da seversiniz. Kitaptan alıntılar görmek istiyorsanız sizleri instagram hesabım ozgurkitaplar 'a beklerim alıntıları paylaştım bile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder