Mart 30, 2015

Gözlerindeki Canavar - J. M. DARHOWER // Kitap Yorumu

Kitap: Gözlerindeki CanavarSeri: Monster in His Eyes 1/2
Yazar: J. M. DARHOWER
Çeviri: Arzu Altınanıt
Tür: Yetişkin, Erotik, Karanlık, Romantizm
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 448
Goodreads Puanı: 4.28
Benim Puanım: 5/5
Satın Almak İçin: D&RKitapyurdu, Okuoku.com






Kitap Tanıtımı


Kırmızı Başlıklı Kız, Koca Kötü Kurt'a âşık olursa… 


Ignazio Vitale iyi bir adam değildi. Onu ilk gördüğümde tehlikeyi sezmiştim. Karanlık ve öldürücü… Büyüleyici ve ürkütücü... İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey...

Saplantı…

Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi. Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar… Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi. O, yakışıklı prens maskesi ardına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti. Ondan nefret etmek istiyordum. Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu.


Benim Yorumum

Karissa oldukça akıllı, güzel ve saf bir kızdır. Babasının onları terk edişinden sonra annesi ile beraber yaşamaya başlamış ve oldukça katı kurallar ile büyütülmüştür. En sonunda burslu kazandığı üniversitesinde en yakın arkadaşı Melody'nin ısrarıyla aldıkları felsefe dersi ile hayatı altüst olur. Sınıfta telefonunu unuttuğu o gün tehlikeli ama aynı zamanda yakışıklı Ignazio Vitale'nin konuşmasına şahit olur. Bu adam onu hem korkutur hem de ilgisini çeker.

Aynı gece arkadaşlarıyla gittiği Timbers'deki parti çıkışı tesadüfen o adamla karşılaşır. Karissa'nın o geceden sonra adının Ignazio (Naz) olduğunu öğrendiği bu adamdan uzak durması mümkün olmaz. Aslında Karissa buram buram tehlike kokan Vitale'nin fazlasıyla sorunlu bir adam olduğunu anladıysa da onu çoktan sevmeye başlamıştır.

Kitabın sağlam bir kurgusu ve anlatımı var. Karakter güzel işlenmiş ve tema belli. Naz gerçekten kötü bir adam yani bildiğimiz kötü adamlardan değil. Onu hiç bir şey değiştirmiyor. Aşk bile. Kitabın sonuna kadar tahmin edemeyeceğimiz, en azından ben tahmin edemedim, şeyler oluyor ve bu kitabı daha ilgi çekici yapmış. Bazı yerlerinde hadi canım, yok artık, bunu nasıl yapar, oha gibi bir çok kelime kullandım. Çünkü kitap şaşırtıcı ve sürükleyici bir şekilde ilerliyor.

 Hikayenin en başından bakarsak Naz hakkında birçok ipucu kalayabiliriz. Özellikle Karissa’ya ona Naz diye hitap etmesini söylemesi ki bu ona gerçekten aşık olduğunun bir göstergesi. Karissa'ya sürekli ne olursa olsun ondan nefret etmemesini ve onu sevdiğini asla ona zarar vermeyeceğini söylüyor. Üstelik Naz’ın bir paranoyak gibi sürekli tedbirli olması, insanlara güvenmemesi de var tabi. Evet, evet Naz gerçekten kafa karıştırıcı biri.

Kitap türünün Dark olduğunu ve okumak isteyenlerin içeriğinde taciz, tecavüz, şiddet, cinayet gibi travmatik ögeler bulundurabileceğini unutmaması gerekli bence. 

Kitap hakkında okuduğum yorumlarda kıza tecavüz edildiği yazıyor. Böyle bir şey yok. Evet kitapta BDSM var ama BDSM'de güvenli kelimeler vardır. Kelimeyi söylediğin zaman karşındaki durur. Bdsm ile tecavüzün karşılaştırılması saçma olmuş.

Kitaptaki yaş mevzusu benimde biraz ilgimi çekti. Yaş farkı var ama bu mantıklı bir sebebe dayanıyor. Belki aralarındaki yaş farkı biraz daha oynayabilirdi ama genede fazla yakın olmaz çünkü o zaman kurgu değişirdi.

Ben kitabı sevdim umarım ikinci kitap çabuk çıkar. Belki ikinci kitabı Naz'dan dinleriz. Merakla bekliyorum ikinci kitabı. 

İkinci kitabı goodreadsta görmek için buraya tıklayabilirsiniz..


Alıntılar

  
"Fazla paranoyak değil misin?"
"Paranoya değil," diye cevap verdi şampanya kadehine uzanıp bir yudum alırken. "Sadece tedbir ki senin de tedbirli olman gerekir. İnsanlara güvenemezsin, Karissa. Bunu Öğrenmedin mi henüz?"

"Seni uyarıyorum. Ben iyi bir adam değilim, Karissa ve asla da olmayacağım. Sakın beni düzeltebileceğini ya da bir gün değişeceğimi düşünme. Öyle bir şey olmayacak. Şunu anlamak zorundasın: Eğer bu iş daha ileri giderse, eğer kalmamı istersen bir gün çekip gitmene izin vermeyeceğim.”


“Benim güzel, küçük hapishane kuşum.”

"Gitmene izin vermem gerektiğini biliyorum, benden uzaklaşmana izin vermem gerektiğinin farkındayım ama yapamam. Yapamam."

"Yeteri kadar kayıp verdim, Karissa. Senide Kaybedemem."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder