Follow Us @ozgurkitaplar

Mart 30, 2015

Gözlerindeki Canavar - J. M. DARHOWER // Kitap Yorumu

Mart 30, 2015 0 Comments
Kitap: Gözlerindeki CanavarSeri: Monster in His Eyes 1/2
Yazar: J. M. DARHOWER
Çeviri: Arzu Altınanıt
Tür: Yetişkin, Erotik, Karanlık, Romantizm
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 448
Goodreads Puanı: 4.28
Benim Puanım: 5/5
Satın Almak İçin: D&RKitapyurdu, Okuoku.com






Kitap Tanıtımı


Kırmızı Başlıklı Kız, Koca Kötü Kurt'a âşık olursa… 


Ignazio Vitale iyi bir adam değildi. Onu ilk gördüğümde tehlikeyi sezmiştim. Karanlık ve öldürücü… Büyüleyici ve ürkütücü... İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey...

Saplantı…

Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi. Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar… Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi. O, yakışıklı prens maskesi ardına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti. Ondan nefret etmek istiyordum. Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu.


Benim Yorumum

Karissa oldukça akıllı, güzel ve saf bir kızdır. Babasının onları terk edişinden sonra annesi ile beraber yaşamaya başlamış ve oldukça katı kurallar ile büyütülmüştür. En sonunda burslu kazandığı üniversitesinde en yakın arkadaşı Melody'nin ısrarıyla aldıkları felsefe dersi ile hayatı altüst olur. Sınıfta telefonunu unuttuğu o gün tehlikeli ama aynı zamanda yakışıklı Ignazio Vitale'nin konuşmasına şahit olur. Bu adam onu hem korkutur hem de ilgisini çeker.

Aynı gece arkadaşlarıyla gittiği Timbers'deki parti çıkışı tesadüfen o adamla karşılaşır. Karissa'nın o geceden sonra adının Ignazio (Naz) olduğunu öğrendiği bu adamdan uzak durması mümkün olmaz. Aslında Karissa buram buram tehlike kokan Vitale'nin fazlasıyla sorunlu bir adam olduğunu anladıysa da onu çoktan sevmeye başlamıştır.

Kitabın sağlam bir kurgusu ve anlatımı var. Karakter güzel işlenmiş ve tema belli. Naz gerçekten kötü bir adam yani bildiğimiz kötü adamlardan değil. Onu hiç bir şey değiştirmiyor. Aşk bile. Kitabın sonuna kadar tahmin edemeyeceğimiz, en azından ben tahmin edemedim, şeyler oluyor ve bu kitabı daha ilgi çekici yapmış. Bazı yerlerinde hadi canım, yok artık, bunu nasıl yapar, oha gibi bir çok kelime kullandım. Çünkü kitap şaşırtıcı ve sürükleyici bir şekilde ilerliyor.

 Hikayenin en başından bakarsak Naz hakkında birçok ipucu kalayabiliriz. Özellikle Karissa’ya ona Naz diye hitap etmesini söylemesi ki bu ona gerçekten aşık olduğunun bir göstergesi. Karissa'ya sürekli ne olursa olsun ondan nefret etmemesini ve onu sevdiğini asla ona zarar vermeyeceğini söylüyor. Üstelik Naz’ın bir paranoyak gibi sürekli tedbirli olması, insanlara güvenmemesi de var tabi. Evet, evet Naz gerçekten kafa karıştırıcı biri.

Kitap türünün Dark olduğunu ve okumak isteyenlerin içeriğinde taciz, tecavüz, şiddet, cinayet gibi travmatik ögeler bulundurabileceğini unutmaması gerekli bence. 

Kitap hakkında okuduğum yorumlarda kıza tecavüz edildiği yazıyor. Böyle bir şey yok. Evet kitapta BDSM var ama BDSM'de güvenli kelimeler vardır. Kelimeyi söylediğin zaman karşındaki durur. Bdsm ile tecavüzün karşılaştırılması saçma olmuş.

Kitaptaki yaş mevzusu benimde biraz ilgimi çekti. Yaş farkı var ama bu mantıklı bir sebebe dayanıyor. Belki aralarındaki yaş farkı biraz daha oynayabilirdi ama genede fazla yakın olmaz çünkü o zaman kurgu değişirdi.

Ben kitabı sevdim umarım ikinci kitap çabuk çıkar. Belki ikinci kitabı Naz'dan dinleriz. Merakla bekliyorum ikinci kitabı. 

İkinci kitabı goodreadsta görmek için buraya tıklayabilirsiniz..


Alıntılar

  
"Fazla paranoyak değil misin?"
"Paranoya değil," diye cevap verdi şampanya kadehine uzanıp bir yudum alırken. "Sadece tedbir ki senin de tedbirli olman gerekir. İnsanlara güvenemezsin, Karissa. Bunu Öğrenmedin mi henüz?"

"Seni uyarıyorum. Ben iyi bir adam değilim, Karissa ve asla da olmayacağım. Sakın beni düzeltebileceğini ya da bir gün değişeceğimi düşünme. Öyle bir şey olmayacak. Şunu anlamak zorundasın: Eğer bu iş daha ileri giderse, eğer kalmamı istersen bir gün çekip gitmene izin vermeyeceğim.”


“Benim güzel, küçük hapishane kuşum.”

"Gitmene izin vermem gerektiğini biliyorum, benden uzaklaşmana izin vermem gerektiğinin farkındayım ama yapamam. Yapamam."

"Yeteri kadar kayıp verdim, Karissa. Senide Kaybedemem."

Mart 28, 2015

Keşke Senden Nefret Edebilseydim - Lucy Christopher // Kitap Yorumu

Mart 28, 2015 0 Comments

Kitap: Keşke Senden Nefret Edebilseydim
Orjinal Kitap Adı: Stolen: A Letter To My Captor
Yazar: Lucy Christopher
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 304
Çevirmen: Gökhan Yıldırım
Goodreads Puanı: 3.94
Benim Puanım: 5/5





                                         

                                        
Kitap Tanıtımı

Ben seni görmeden önce sen beni gördün.

 Bir kız: Gemma, havalimanında, ailesiyle tatile çıkmak üzere.


Gözlerinde öyle bir bakış vardı ki...

Bir adam: Ty, salaş, bronz tenli, olgun görünümlü, nedense tanıdık, gözleri buz gibi mavi.

Sanki beni istiyormuşsun gibi.

Kız ailesinden uzaklaşıyor. Bir anlığına. Adam onun kahvesinin parasını ödüyor. Ve içine ilaç atıyor.
                                         

Hem de çok uzun süredir. 


Gemma ne olduğunu anlamadan Ty onu alıp götürüyor.                                                 


Kumlara ve sıcağa. 
Boşluğa ve kimsesizliğe. 

Hiçliğe. 

Ve onu sevmesini bekliyor.


Kurbanın, kendisini kaçırana yazdığı bir mektup olan Keşke Senden Nefret Edebilseydim Gemma'nın hayatta kalmaya dair ümitsizlik dolu öyküsü. Gemma'nın bedenini çalan Ty, genç kızın içinde çığlık atan tüm içgüdülere rağmen kalbini de çalmayı başarabilecek mi?



Benim Yorumum

Ailesiyle Vietnam’a gitmek üzere olan Gemma havaalanında Ty ile karşılaşır ve onu görene dek her şey normal gibidir. Ty’ın rahatlatıcı bakışları ve yakışıklı dış görünüşü ilgisini çeker. Ailesinin yanına hemen gitmek istemeyen Gemma kahve parasını ödeyen Ty ile bir masada oturur. Bir şeyler onu rahatsız etse bile artık çok geçtir çünkü farkında bile olmadan ilaçla uyuşturulmuş ve kaçırılmıştır.

Uyandığında kendisini Avustralya’nın unutulmuş bir köşesinde, çölün orta yerinde bulur. Ty, onu kaçırmıştır. Bu garip ve sadece ikisinin olduğu yerde baş başa kalmışlardır. Gemma başta Ty'ın onu öldüreceğini sanıyor ama aksine Ty ona bakıyor ve elinden geldikçe nazikçe davranıyor. Çünkü onu kurtardığını düşünüyor. Fakat Ty'ın tek amacı Gemma'nın onu sevmesini sağlamak.

Gemma defalarca kez kaçmayı denese de başaramıyor,çünkü gerçekten sadece ikisinin bulunduğu bir çölün ortasındalar. Oradan kurtulamayacağını anlayan ve umudunu yitiren Gemma'nın yapacak tek bir şeyi kalıyor,Ty'ı sevmeye çalışmak.

Kitabı dün gece bitirdim ama bende bittim. Kitabı çok çarpıcı ve güzel buldum her ne kadar sabaha kadar ağlasam da. Kitap hakkında kurgusu müthiş ve yazar hiç gitmediği bir çölü anlattığı halde gayet iyi olmuş aklımda canlandırdım resmen. Daha önce bu tarz bir kitap okumamıştım çünkü kitap Gemma'nın Ty'a yazdığı bir mektuptan oluşan hikaye. Çok gerçekçi ve kusursuz bir anlatımı var. Her ne kadar Gemma'nın yaşadığı şeye Stockholm Sendromu deseler de bence değil. Çünkü Gemma Ty'ın asıl yüzünü gördü. Ty aslında gerçekten çok kırılgan ve amacı onun canını acıtmak ya da onu hırpalamak olmadığını anlıyor. Çünkü Ty onu kurtardığını düşünüyor, bunda Ty'ın hayatında yaşadıkları da etkin olabilir tabi.

Bilindik aşk kitaplarından uzaklaşmak istiyorsanız bunu kesinlikle okuyun. Kitap çok çarpıcı, sürükleyici, büyüleyici ve yürek burkan bir anlatıma sahip.



Kitap Alıntıları

“Beni ne kadar tutacaksın?” diye sordum.

Omzunu silktin. “Sonsuza kadar, tabii ki.” 
“Tek düşünebildiğim sendin. Senin bu evde olmanı istiyordum. Kollarını etrafıma dolamanı, yüzünü yüzüme yaklaştırmanı. Kokunu duymayı istiyordum. Ve bunun olamayacağını, olmaması gerektiğini biliyordum. En nefret ettiğim şey buydu. Senin belirsizliğin. Beni kaçırdın, hayatımı tehlikeye attın… ama ben de seni sevdim.” 

         “Ve birini anladığınızda, ondan nefret etmek zordur.” 


                                          
Kitap Görüşleri


“Yıldırımın tüm gerilimi, gök gürültüsünün tüm dehşeti. Büyüleyici, korkutucu ve güzel bir kitap.”
-John Marsden-


“Duygusal açıdan çok saf bir macera. Hapsedilmeye ve ilişkilerin gücüne dair müthiş bir öykü.” 
-Publishers Weekly-


“Sarsıcı, yürek burkucu ve bir o kadar güzel.” 
-School Library Journal-

Mart 25, 2015

Kaçınılmaz - Amy A. Bartol (Öngörü #1) || Kitap Yorumu

Mart 25, 2015 0 Comments
z
Kitap: Kaçınılmaz
Orjinal Adı: Inescapable ( The Premonition #1)
Seri: Öngörü Serisi 1/5
Yazar: Amy A. Bartol
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 432
Goodreads Puanı: 4.09
Benim Puanım: 5/5







Kitap Tanıtımı


Evie Claremont üniversiteye başladığında, gördüğü kâbusların biteceğini ummuştu. Ama bitmemişlerdi... En garip durumlarda bile mantıklı bir açıklama bulmaya çalışan Evie'nin hayatında, ikinci sınıf öğrencisi Reed Wellington'la tanıştıktan sonra akla mantığa sığmayacak şeyler olmaya başlamıştı. Reed'e karşı hissettiği anlamsız çekim de işleri iyice karıştırıyordu. Çünkü Reed, Evie'ye hayatta başına gelip gelebilecek en korkunç şeymiş gibi davranıyordu. Yine de ne zaman ihtiyacı olsa, hayatını kurtarmak için Reed oradaydı…

Reed'in sakladığı sır neydi? Evie'nin şüpheleri doğru muydu? Peki, rüyalarında gördüğü o karanlık gelecek kaçınılmaz mıydı?




Benim Yorumum

BA-YIL-DIM. Kesinlikle kitap süperdi ben sevdim. Kurgu, diyaloglar, karakterler, yazarın anlatımı hepsi güzeldi. Ah ve o reed meleksi adam ve zephyr kısaca zee umarım ikinci kitapta onu daha çok görürüz.

Kitabın konusu genel olarak Evie Claremont'un üniversitedeki ilk günleri ile başlıyor. Pek kimseyi tanımıyor ve kabuslarla uyanıyor. Kendisine garip bir şeyler olduğunu farkediyor ve üniversite hayatının iyi geleceğini umuyor. Ama daha ilk günden başına bir şeyler geliyor ve tanımadığı fakat ona yardım etmek isteyen bir arkadaş ve koruyucu ediniyor. Ama yine de olaylar zamanla çığrından çıkıyor.

Kitap o kadar güzel işlenmiş ki karakterleri sonuna kadar okumadan kimin kim olduğunu bilemiyorsunuz. Bence okunması eğlenceli, şaşırtıcı ve süprizli bir kitap oldu. Burda yazara teşekkür etmek gerek. Ben kitabı sevdim gayet güzeldi ve sonunu hiç tahmin edemezdim. Şaşırtıcı bir şekilde bitti. 2. kitabı merakla bekliyorum keşke hemen çıksa..




Tersyüz - Amy Harmon || Kitap Yorumu

Mart 25, 2015 0 Comments
Kitap: Tersyüz
Orjinal Adı: Making Face
Yazar: Amy Harmon
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 376
Çevirmen: Arzu Altınanıt
Goodreads Puanı: 4.44
Kitap Puanım: 5/5                               

                             
     






                                                         

Kitap Tanıtımı

Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi. Uzun boylu ve yapılı bir vücudu, omuzlarına değen saçları ve yakıcı gözleriyle aşk romanlarının kapaklarını süsleyebilecek kadar yakışıklıydı. Fern Taylor bunun farkındaydı ve Ambrose Young'a âşıktı. Belki de bu kadar yakışıklı olduğu için Fern asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar… 

Tersyüz, beş genç adamın küçük bir kasabadan kalkıp savaşa gidişinin ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikâyesi... Hayatı, benliği, güzelliği kaybetmenin hikayesi... Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa ve yaralı bir savaşçının, sıradan bir kıza olan aşkının hikâyesi... Kalp kırıklığının üstesinden gelen bir arkadaşlığın ve bilinen kalıpların dışına çıkan bir kahramanın hikayesi... 

Tersyüz, hepimizin içinde biraz iyiliğin biraz da kötülüğün olduğunu keşfettiğimiz modern çağın Güzel ve Çirkin'i...




                                               
Benim Yorumum 


Gerçekten de modern zamanın güzel ve çirkini..

Ben bu kitaba ba-yıl-dım. Bu kadar mükemmel bir kitap olabilir mi? Hâlâ okumayan varsa kesinlikle okusun. Tek kelimeyle muhteşem. O kadar güzel işlenmiş ki olaylar, kurgu, karakterler müthişti. Kitapta her şey var öncelikle dostluk, arkadaşlık, aşk yani okuduğunda her şeyi bulabileceğin bir kitap bu da herkesin okuyup sevmesini sağlıyor. Duygusal olmamdan kaynaklı olabilir neredeyse her bölümde ağladım ve o kadar sevdim ki keşke daha önce okusaymışım dedim. Ambrose'a aşık oldum. Bailey'i çok sevdiğim kadar Becker'ı da o kadar sevmedim. Kitabı alın ve okuyun bu kitap bir muhteşem dostum.



                             
Yazarlardan ve Bloglardan Yorum


"Tersyüz bize modern yaşamın unutturduğu duyguları hatırlatıyor. Güzellik sadece yüzeysel olabilir ama bu hikâye ta içinize işleyecek ve uzun süre aklınızdan çıkmayacak." 

-A Love Affair With Books -


"Zaman zaman sizi neye uğradığınızı şaşırtan bir kitap okursunuz. Bu kitap benim için tam olarak böyleydi. Bugüne kadar okuduğum en güçlü hikâyeydi ve bana inanın, çok çok fazla kitap okuyorum. " 
- Holly Kelly, Rising kitabının yazarı.-


"Hiçbir Çirkin, Ambrose kadar yakışıklı, hiçbir Güzel de Fern kadar naif olmamıştı! Tersyüz sizi toplum yargılarının ötesine götürerek, yaralı ve genç kalplerin bir attığı bu duygusal hikâyeyle içine çekecek."

 -Romancekolik-


"Tersyüz, sevginin, arkadaşlığın, kaybetmenin ve hayata dair ikinci bir şansın, duygusal, yürek burkan ama aynı zamanda içinizi ısıtacak, kolay kolay unutamayacağınız öyküsü." 
-Tuğçe'nin Kitaplığı-

Mart 24, 2015

İletişim

Mart 24, 2015 0 Comments
Hey, merhaba ben özgür kitaplar kurucusu Ecem :)

Bana ulaşmak, herhangi bir soru sormak ya da mesaj atmak için;
ecemmhacer@hotmail.com adresine mail atabilir
ya da
instagram.com/ozgurkitaplar dan bana ulaşabilirsiniz.

Tabi ki bana facebooktan Özgür Kitaplar sayfası aracılığıyla da ulaşabilirsiniz...

Attığınız mesajlara cevap vermeye çalışacağım. Teşekkürler :)

Hoşçakalın :))